Sluzbenik za javne nabavke

Započela ellyx 11.11.2014. 07:44

članica
Pol:
Jedno od pitanja , da li je moguce narudzbenica u okvirnom sporazumu, ali bio je naveden iznos mislim da je 300.000, 00, mislim da moze ali ne znam da li iznos ima nekog uticaja?

članica
Citat: AleksandraMila poslato 23.05.2023. 12:49Jedno od pitanja , da li je moguce narudzbenica u okvirnom sporazumu, ali bio je naveden iznos mislim da je 300.000, 00, mislim da moze ali ne znam da li iznos ima nekog uticaja?

Може наруџбеница с тим да има све битне елем. уговора. Не пише нигде за износ.

članica
Pol:
Citat: Pahuljica2023 poslato 23.05.2023. 13:53Може наруџбеница с тим да има све битне елем. уговора. Не пише нигде за износ.
Hvala, ja nisam nasla nista sto upucuje na ogranicenja sto se tice iznosa.

Pol:
Ako su ti stigli odgovori, da li možeš i meni da proslediš? 

Pol:
Da li i ja mogu da dobijem odgovore na pitanja?   
Iskreno ne sećam se svih, ali ono čega se sećam :
1. Bila je opisana situacija pa da se Kaze koje je načelo prekršeno
2. Koje postupke moze da sprovodi javni naručilac (otvoreni i restriktivni
3. Koje postupke moze da sprovodi sektorskih naručilac ( otvoreni, restriktivni, pregovarački sa objavljivanjem JP ili konkurentni dijalog)
4. Bilo je ono sa školom i obrocima neko je vec pisao ne mogu da se setim tačno ali sam ga prepoznala ( ne sprovodi javni poziv jer je mala nabavka )
5. Bila je zastita prava nekih 3 pitanja
6. Jedno je bilo da li može da učestvuje i kao izvođač u jednoj ponudi, a podizvođač u drugoj ponudi
7. Sadržina zahteva za zaštitu prava
8.usluge prevoza član 168 ( samo ga prepišete )
9. Da li se gorivo za prevoz nabavlja preko javnih nabavki na zaokruzivanje ( iskreno ne znam, i ne sećam se šta sam zaokruzila )
10. Zamena podizvođača( član. 161)
11. Povećanje obima nabavke ( član 160)
12. oglasi o javnoj nabavci dva pitanja jedno koje objavljuju javni a koje sektorskih naručioci ( član 105)
13. Plan javnih nabavki da li je naručilac duzan da objavi procenjenu vrednost JN ( član 88)
14. Kada može da se obavi javna nabavka koja nije u planu ( u izuzetnim situacijama koje nije moguće predvideti, u slučaju hitnosti, usled vremenskih nepogoda kada su ljudski životi ugroženi, kada inspekcija nalozi....član 88.)
15. Bilo je nešto za određivanje rokova
16. Centralizovane javne nabavke ne sećam se tačno pitanja ( član 78 )
17. Elektronske licitacije ako ne stane struje kako će se završiti nabavka na zaokruživanje ( ili će se obustaviti ili nastaviti kako odluče )
18. Partnerstvo za inovacije  ( član 59)
19. Otvoreni postupak koji je minimalan rok sa prethodnim obavestenje ( moze da se skrati na 15 dana član 52)
20. Restriktivni postupak ( član 53)
21. Pragovi do kojih se zakon primenjuje ( član 27)
22. Ugovori između povezanih subjekata ( član 13)
Toliko se sećam. Poenta je da znate u zakonu gde se šta nalazi jer kod ponuđenih odgovora je bukvalno citirana rečenica iz zakona.
Još jednom ponavljam da se upiše član zakona jer ako ne piše, ne priznaju odgovor.
Ako se setim još nečega napisaću.
Pozdrav i srećno.
[/quote]

članica
Pol:
Jedno od pitanja je i da se navedu upravni postupci koji se primenjuju u postupcima zaštite prava?

Pol:
Da li neko zna odgovor na ovo pitanje i koji je član. 
"Ako je planirana jn i odredjena njena procenjena vrednost, u pitanju su nabavka vakcina protiv kovida, da li moze da se pokrene postupak bez istrazivanja trzista u cilju odredjivanja procenje vrednosti pred pokretanje postupka?"

Pol:
I na ovo pitanje ako neko zna odgovor.
"Usled podnosenja zzp, narucilac je trazio od ponudjaca da produzi rok vazenja ponude, sto je ovaj odbio. Da li narucila moze da aktivira sredstvo obezbedjenja za ozbiljnost ponude?"

članica
Pol:
Citat: tinans83 poslato 29.05.2023. 08:08I na ovo pitanje ako neko zna odgovor.
"Usled podnosenja zzp, narucilac je trazio od ponudjaca da produzi rok vazenja ponude, sto je ovaj odbio. Da li narucila moze da aktivira sredstvo obezbedjenja za ozbiljnost ponude?"

čl.137 Naručilac je dužan da zatraži od ponuđača produženje roka važenja ponude, ali  nisam videla da se navodi da je u obavezi da prihvati to, da bi se mogla aktivirati menica.

-
Pol:
Ako je neko dobio odgovore na neka pitanja da li bi mogao da mi prosledi na mail? Puno bi mi znacilo! Hvala unapred!

članica

Verovatno ne može. Ali nemam pojm koji bi to član bio i kako...ako neko zna odgovor bilo bi lepo da piše ))

članica
Pol:
Citat: Pahuljica2023 poslato 01.06.2023. 06:44Verovatno ne može. Ali nemam pojm koji bi to član bio i kako...ako neko zna odgovor bilo bi lepo da piše ))
Mislim da je odgovor, ne može, ali nisam sigurna koje je adekvatno obrazloženje, jer svakako postupak ponude vise nije u fazi kada može da se aktivira sred.obezbeđenja za ozbiljnost ponude.

Pol:
Dobar dan.  Da li mogu  da zamolim da mi posalje na mail pitanja i odgovore za polaganje za službenika JN .
svih 47 pitanja i odgovora
 Moj maiil je  [email protected].