Masine za sivenje - problemi u radu, predlozi za kupovinu...

Započela marija2010 27.04.2012. 15:38

članica
Pol:
U pravu si ❤️
Nego nisam do sad radila tako fristajl 🙈 tipa da krenem od svojih mera do košulje koju zamislim bez šablona

Evo jedan primer

Tačno možda da nađem jednostavniji model onoga što zamislim i onda da probam da razradim
And then her heart changed, or at least she understood it; and the winter passed, and the sun shone upon her.

članica
Pol:
Pa to ti je najjednostavnije pogotovo ako ti mere nisu baš po "jus-u". Ima relativno jednostavnih objašnjenja kako se npr. od običnog ravnog kroja prave uši(t)ci po meri za grudi, za struk, kako se proširuju rukavi (da budu pufnastiji, uži, širi...) kako se od ravne suknje prave one široke (a da ne bude samo polukrug jer to jeste najlakše, al je najneekonomičnije što se tiče materijala)... Malo isprobavaš , malo uštimavaš tu i tamo, al sve u svemu malo mašte, malo vremena i praši. Pogotovo za te jednostavne modele koji imaju po koji ušitak tu i tamo (iskreno, meni lakše bilo kad sam šila sa svojim "skraćenjima" nego onim iz burde, valjda jer sam bolje kapirala zašto radim to što radim)

članica
Pol:
Odlično, hvala puno Aska 😍
Veruj mi da nas je prof kursa zaplašila da ako nemamo šablon nećemo moći same jer je za to potrebna ozbiljna škola, mozak za matematiku itd 🤣
And then her heart changed, or at least she understood it; and the winter passed, and the sun shone upon her.

članica
Pol:
Pazi, stoji cela nauka iza toga, ali u suštini za te jednostavne modele nije nuklearna fizika-možeš bukvalno da ih nacrtaš sama pa posle malo gledaš gde šta kako-guglaj kostrukciju kroja (pa dodaš odevni predmet ili samo osnove)-ima baš lepo jednostavno objašnjeno šta kako gde. Naravno da je lakše raditi po gotovom kroju (mada kad treba vaditi iz onih starih burdi, a prost kroj, brže mi da nacrtam moj ), al uvek može i parola snađi se

članica
Pol:
Pa da. Pogotovo jer nam to ostavlja prostor da budemo kreativne, to i jeste bio razlog što sam krenula sa šivenjem jer u prodavnicama često nemaju ono što sam zamislila. Tako da sto pre počnem da se igram s tim, to bolje