Da li i ja mogu da dobijem odgovore na pitanja?
Iskreno ne sećam se svih, ali ono čega se sećam :
1. Bila je opisana situacija pa da se Kaze koje je načelo prekršeno
2. Koje postupke moze da sprovodi javni naručilac (otvoreni i restriktivni
3. Koje postupke moze da sprovodi sektorskih naručilac ( otvoreni, restriktivni, pregovarački sa objavljivanjem JP ili konkurentni dijalog)
4. Bilo je ono sa školom i obrocima neko je vec pisao ne mogu da se setim tačno ali sam ga prepoznala ( ne sprovodi javni poziv jer je mala nabavka )
5. Bila je zastita prava nekih 3 pitanja
6. Jedno je bilo da li može da učestvuje i kao izvođač u jednoj ponudi, a podizvođač u drugoj ponudi
7. Sadržina zahteva za zaštitu prava
8.usluge prevoza član 168 ( samo ga prepišete )
9. Da li se gorivo za prevoz nabavlja preko javnih nabavki na zaokruzivanje ( iskreno ne znam, i ne sećam se šta sam zaokruzila )
10. Zamena podizvođača( član. 161)
11. Povećanje obima nabavke ( član 160)
12. oglasi o javnoj nabavci dva pitanja jedno koje objavljuju javni a koje sektorskih naručioci ( član 105)
13. Plan javnih nabavki da li je naručilac duzan da objavi procenjenu vrednost JN ( član 88)
14. Kada može da se obavi javna nabavka koja nije u planu ( u izuzetnim situacijama koje nije moguće predvideti, u slučaju hitnosti, usled vremenskih nepogoda kada su ljudski životi ugroženi, kada inspekcija nalozi....član 88.)
15. Bilo je nešto za određivanje rokova
16. Centralizovane javne nabavke ne sećam se tačno pitanja ( član 78 )
17. Elektronske licitacije ako ne stane struje kako će se završiti nabavka na zaokruživanje ( ili će se obustaviti ili nastaviti kako odluče )
18. Partnerstvo za inovacije ( član 59)
19. Otvoreni postupak koji je minimalan rok sa prethodnim obavestenje ( moze da se skrati na 15 dana član 52)
20. Restriktivni postupak ( član 53)
21. Pragovi do kojih se zakon primenjuje ( član 27)
22. Ugovori između povezanih subjekata ( član 13)
Toliko se sećam. Poenta je da znate u zakonu gde se šta nalazi jer kod ponuđenih odgovora je bukvalno citirana rečenica iz zakona.
Još jednom ponavljam da se upiše član zakona jer ako ne piše, ne priznaju odgovor.
Ako se setim još nečega napisaću.
Pozdrav i srećno.
[/quote]